المقادير
كوب الا ربع دقيق
كوب سكر
2 ملعقة كبيرة كاكاو خام
رشة ملح
ملعقة نشا
ربع كوب ماء ساخن
ملعقة فانيليا
ملعقة كبيرة بيكنج بودر
3 بيض
الطريقة
يسخن الفرن على درجة حرارة 180
فى بولة كبيرة نضع البيض والفانيليا والسكر ونخفق حتى يصبح القوام هش ويرتفع ويكون ابيض
نقلل من الدقيق 2 ملعقة كبيرة لاننا هنستبدلهم بعد كده بالكاكاو بس دلوقت نقلل الدقيق ملعقتين ثم يتم نخل الدقيق والنشا والبيكنج بودر ونضيفهم بالتبادل مع الماء الساخن لحد ما نخلص الكمية ونقلب بالملعقة من فوق لتحت براحة عشان هشاشة البيض
فى صينية نفرد ورقة زبدة وناخد جزء من عجينة الكيكة ونضعها فى كيس الحلوانى او بملعقة رفيعة ونعمل الخطوط اللى بالصورة ونضعها فى الفرن المسخن مسبقا على درجة 180 درجة لمدة 5 دقايق
نأخذ باقى خليط الكيك ونضع له 2 ملعقة كاكاو خام ونخلطه بالملعقة
نخرج الرسمة من الفرن نتركها تهدأ قليلا ثم نصب عليها خليط كيك الشكولاتة
ثم تدخل الفرن على درجة حرارة 180 لمدة من ربع ساعة الى ثلث ساعة ثم نتركها تبرد تماما مع تغطيتها حتى تصبح رطبة ثم يرش الاسبونج او الكيك بالسكر البودرة ثم يلف بفوطة مطبخ نظيفة ثم يترك دقيقة ثم يفرد برفق ويحشى باى نوع كريمة مفضلة او مربى وفواكه
ثم تلف رول بورقة زبدة او فوطة برفق رول
توضع بالثلاجة نصف ساعة قبل ان تقطع
وممكن نحشيها مربى اى نوع ثم كريمة شانتية ثم موز مقطع وتلف و الف هنا
منقول
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق