قران كريم

الاثنين، 17 نوفمبر 2014

طريقة تحضير الطعمية


الطعميـــــة


اولاً بنحتاج ربع كيلو من الفول الناشف المقشر

خطوات عمل الطعمية - طريقة عمل الطعمية 181272.png


وانقعه فى ماء لمدة ليلة كاملة 

خطوات عمل الطعمية - طريقة عمل الطعمية 181273.png

وبعدين اجهز بقدونس وشبت وكزبرة خضراء مفرومين

وبصلة متوسطة

و6 فصوص ثوم

خطوات عمل الطعمية - طريقة عمل الطعمية 181274.png

وأصفى الفول من الماء واقطع عليه البصل واضيف الثوم 

خطوات عمل الطعمية - طريقة عمل الطعمية 181275.png

وكمان اضيف الاعشاب العطرية المغسولة واجهز مصفى 

خطوات عمل الطعمية - طريقة عمل الطعمية

خطوات عمل الطعمية - طريقة عمل الطعمية 181276.png

وبعدين افرم الخليط فى الكبة او المطحنة وبعدين اصبه فى المصفى 

خطوات عمل الطعمية - طريقة عمل الطعمية 181277.png

وبعد حوالى ساعة هاتكون الفلافل نزلت كل الماء الزائد منها 

ولو مش هاتعمليها فى نفس اليوم 

تجهزى اكياس صغيرة وتحفظيها فى الفريزر

جهزت بيضتين (ممكن تستغنى عن البيض لكن انا احس انها احلى بالبيض) وملح وفلفل وكمون وشطة وقليل من بيكربونات الصوديوم

خطوات عمل الطعمية - طريقة عمل الطعمية 181278.png


واضيف البهارات والبيض على الفلافل واخلطهم 

خطوات عمل الطعمية - طريقة عمل الطعمية 181279.png

واجهز طبق صغير فيه سمسم

خطوات عمل الطعمية - طريقة عمل الطعمية 181280.png

وابدأ أقليهم فى الزيت .. احط بالملعقة وارش السمسم على الوجه 

خطوات عمل الطعمية - طريقة عمل الطعمية 181281.png


ودى النتيجة النهائية 

خطوات عمل الطعمية - طريقة عمل الطعمية 181282.png

بالهنا والشفا 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق