قران كريم

الاثنين، 25 أغسطس 2014

كوكيز بالشوفان

المقادير
2 كوب الا ربع شوفان
كوب سكر عادى مش مطحون
2 ونصف كوب دقيق
كوب زبدة سايحة
1 بيضة
كوب شوكليت شيبس
ملعقة صغيرة فانيليا
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
رشة ملح
ودى صورة للمكونات

السلام عليكم ورحمة الله كل عام وأنتم بخير اللهم بلغنا

فى بولا هنحط المقادير الجافة كلها مع بعض ماعدا السكر والزبدة والفانيليا والبيضة

رمضان على خير ان شاء الله طبعا احنا عارفين قد

فى بولا تانيه هنحط الزبدة والسكر

ايه الشوفان مفيد جدا بس فيه ناس كتير مش بتحب

ونضربهم ونضيفلهم البيضة

تاكله لوحده فقلت ندخله فى اكل احنا بنحبه ولقيت احسن

ونضربهم ونضيفهم على بقية المكونات

حاجة اننا نعمل منه كوكيز المقادير 2 كوب الا ربع

ونعجنهم بإيدينا وهنلاحظ ان عجينة الكوكيز قاسية ومفرولة احنا كده شغالين صح

شوفان كوب سكر عادى مش مطحون 2 ونصف كوب دقيق

طبعا مشكلة الكوكيز تشكيله رقم واحد لأن طبيعة العجينة مفرولة وعاملة زى الرمل ورقم اتنين لأن ملوش أداة معينة زى البتيفور او المعمول
فأحسن حاجة لتشكيله هى معلقة الايس كريم

كوب زبدة سايحة 1 بيضة كوب شوكليت شيبس ملعقة صغيرة

هندهنها نقطة زيت فى الاول بس قبل مانستخدمها ونملاها عجينة على الاخر ونضغط عليها كويس اوى بإيدينا عشان لما ننزلها فى الصينية تكون متماسكة

فانيليا ملعقة صغيرة بيكنج بودر رشة ملح ودى صورة للمكونات

هننزلها فى الصينية بحرص ولو جزء بسيط اتفتفت منها منقلقش

فى بولا هنحط المقادير الجافة كلها مع بعض ماعدا السكر

هندخلها فى فرن حرارته عالية لغاية مايستوى
وده شكله بعد ماأستوى
والزبدة والفانيليا والبيضة فى بولا تانيه هنحط الزبدة والسكر ونضربهم

ونضيفلهم البيضة ونضربهم ونضيفهم على بقية المكونات ونعجنهم بإيدينا وهنلاحظ
منقووووووول

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق