المقادير
2 كوب الا ربع شوفان
كوب سكر عادى مش مطحون
2 ونصف كوب دقيق
كوب زبدة سايحة
1 بيضة
كوب شوكليت شيبس
ملعقة صغيرة فانيليا
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
رشة ملح
ودى صورة للمكونات

فى بولا هنحط المقادير الجافة كلها مع بعض ماعدا السكر والزبدة والفانيليا والبيضة

فى بولا تانيه هنحط الزبدة والسكر

ونضربهم ونضيفلهم البيضة

ونضربهم ونضيفهم على بقية المكونات

ونعجنهم بإيدينا وهنلاحظ ان عجينة الكوكيز قاسية ومفرولة احنا كده شغالين صح

طبعا مشكلة الكوكيز تشكيله رقم واحد لأن طبيعة العجينة مفرولة وعاملة زى الرمل ورقم اتنين لأن ملوش أداة معينة زى البتيفور او المعمول
فأحسن حاجة لتشكيله هى معلقة الايس كريم

هندهنها نقطة زيت فى الاول بس قبل مانستخدمها ونملاها عجينة على الاخر ونضغط عليها كويس اوى بإيدينا عشان لما ننزلها فى الصينية تكون متماسكة

هننزلها فى الصينية بحرص ولو جزء بسيط اتفتفت منها منقلقش

هندخلها فى فرن حرارته عالية لغاية مايستوى
وده شكله بعد ماأستوى


منقووووووول
2 كوب الا ربع شوفان
كوب سكر عادى مش مطحون
2 ونصف كوب دقيق
كوب زبدة سايحة
1 بيضة
كوب شوكليت شيبس
ملعقة صغيرة فانيليا
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
رشة ملح
ودى صورة للمكونات
فى بولا هنحط المقادير الجافة كلها مع بعض ماعدا السكر والزبدة والفانيليا والبيضة
فى بولا تانيه هنحط الزبدة والسكر
ونضربهم ونضيفلهم البيضة
ونضربهم ونضيفهم على بقية المكونات
ونعجنهم بإيدينا وهنلاحظ ان عجينة الكوكيز قاسية ومفرولة احنا كده شغالين صح
طبعا مشكلة الكوكيز تشكيله رقم واحد لأن طبيعة العجينة مفرولة وعاملة زى الرمل ورقم اتنين لأن ملوش أداة معينة زى البتيفور او المعمول
فأحسن حاجة لتشكيله هى معلقة الايس كريم
هندهنها نقطة زيت فى الاول بس قبل مانستخدمها ونملاها عجينة على الاخر ونضغط عليها كويس اوى بإيدينا عشان لما ننزلها فى الصينية تكون متماسكة
هننزلها فى الصينية بحرص ولو جزء بسيط اتفتفت منها منقلقش
هندخلها فى فرن حرارته عالية لغاية مايستوى
وده شكله بعد ماأستوى
منقووووووول
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق